.

.

18 Temmuz 2014 Cuma

YAZ LİMONATASI

YAZ LİMONATASI

Selam bugün sizlere evde hazırlayacağınız kolay ve lezzetli bir limonata tarifi vereceğim. Ramazanda iftar sofralarınızda içmenizi tavsiye ederim. Ferahlatıcı ve aynı zamanda bu sıcak havalarda hem serinletecek hem de susuzluğunuzu giderecek çok kolay pratik bir içecek. Evde limonata yapmak isteyenlere öneririm. Çok leziz bir o kadar da serinletici tarifime geçiyorum.
NOT: Bir defa denediğiniz zaman sürekli yapmak isteyeceksiniz:))
Malzemeler: 
5 adet limon.
Yarım kg çilek.
5-6 adet kırmızı erik (isteğe bağlı ilave edebilirsiniz.)
2 adet limon rendesi. (çok derin rendelemeyin, limonatanız acılaşır)
1 su bardağı şeker.(arzuya göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz, arzunuza kalmış)
6-7 su bardağı su.

Hazırlanışı:
Öncelikle hazırlayacağımız kaba iki adet limon kabuklarını rendeliyoruz. Çilekleri yıkayıp, rendeliyoruz. Şekeri ilave edip karıştırıp ovuyoruz. limonları sıkıyoruz. Daha sonra suyunu ilave edip bir çırpıcı ile karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra süzgeçten geçiriyoruz. yukarıda belirttiğim gibi şekerini kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Limonatanız hazır afiyet olsun:))
NOT: Buzdolabında soğutup içine de buz ilavesiyle çok leziz ve serinletici olacaktır. Başka paylaşımlarda görüşmek üzere:))


                                                                                                                     


9 Temmuz 2014 Çarşamba

GÜLLAÇ TATLISI

GÜLLAÇ TATLISI

Selam bugün sizlere Ramazan tatlılarının en sevileni yani favorisi "Güllaç tatlısı"nın tarifini vereceğim. Hem hafifliği hem de lezzet bakımından çok sevilen ve tercih edilen bir tatlı. Nedense sadece Ramazanlarda görünür, sonra başka yerlerde göremezsiniz, bana kalırsa yılın her ayı yenilecek bir tatlı. Seviyorsanız yapmanızı tavsiye ederim. Tarifime geçiyorum:))

Malzemeler:
Bir litre süt.
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Yedi sekiz adet güllaç yaprağı
Bir paket vanilya.
Bir tatlı kaşığı gül suyu. (Doğal ve katkısız bulmakta fayda var)
Ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi. (hangisini kullanmak istiyorsanız size kalmış)


    
               Hazırlanışı:
Sütü ısıtıp, şeker ilave edilip karıştırılır. Daha sonra vanilya ve gül suyu dökülür. Ardından güllaç yapraklarını ikiye bölüp, döşeyeceğimiz tepsiye bir kepçe ısıtıp ılıttığımız süt dökülüp güllaç yaprakları bu süt ile ıslatılarak döşenir. Yapraklar döşenirken parlak kısmı üste gelecek şekilde olmalıdır. İster güllaç yapraklarının yarısında, ceviz ya da fındık serpersiniz, isterseniz hepsini döşedikten sonra. Arzunuza kalmış.(Ben arasında ceviz kullandım) buz dolabında biraz soğutun.  Daha sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: Güllaç yaprakları ıslatılırken sütün çok sıcak olmamasına dikkat edin, yoksa tatlınız hamur olur. Ayrıca şekeri azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz arzunuza kalmış. Afiyet olsun:)) 




.


3 Temmuz 2014 Perşembe

EV USULÜ PİZZA


EV USULÜ PİZZA

Selam bugün size ev usulü pizza tarifi vereceğim. Herkesin severek yediği ve bizim çocuklarında çok sevdiği, pizza. Bizim evde çok sık yapılmasa da pişirdiğim zaman çocuklarım severek yerler. Misafirlerime de ikram ettiğim  pratik ve kolay ev usulü tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim. Çocuklarımızın dışarıda yemesindense evde yaptığımızda daha da  içimize sinecektir. Lezzetli ve kolay tarifime geçiyorum:))

Malzemeler:
Bir su bardağı süt.
Bir çorba kaşığı tereyağı.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yarım paket yaş maya.
Bir tatlı kaşığı şeker.
Bir tatlı kaşığı tuz (silme)
Alabildiğine un 
Yarım su bardağı su.
250-300 gr rendelenmiş kaşar.
Sucuk, sosis, salam, zeytin (İsteğe bağlı miktarlarda)
Arzu ederseniz üstüne mısır da ekleyebilirsiniz.

Sosu için:
İki çorba kaşığı ketçap.
Bir çorba kaşığı domates salçası.
Biraz kekik.
İki diş sarımsak.
Bir çay kaşığı şeker.
Bir çorba kaşığı sıvıyağ.
Yarım çay bardağı su.
           Hazırlanışı:
Yoğuracağımız kaba biraz ılıttığımız suya maya konulur. Şeker ilave edilir. 5 dk beklenir. Daha sonra süt, tereyağı ve sıvıyağı ilave edilir. Yavaş yavaş un katılır ve bir taraftan da yoğurmaya başlanır. Un katılırken tuz ilave edilir. Unu göz kararı koyarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ve mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletilir. Malzemeler arzuya göre doğranır. Hamur, fırın tepsisine elimizi yağladıktan sonra yayılır. İlk olarak hazırladığımız sos hamurun üstüne dökülür. Sosun dökülmesinin ardından rendelenmiş kaşarlar ve malzemeler hamurun üstüne dizilir. Fırında 180-200 derece arası pişirilir. Afiyet olsun:))