.

.

24 Ocak 2015 Cumartesi

        

           UN  KURABİYESİ VE TUZLU PASTA



Selam... Sevgili arkadaşlar annemle babam Almanya da ablamın yanına tatile gitmişlerdi, döndüler çok şükür. Yemekten sonra malum çay muhabbeti ve hasretlik giderdik. Çayın yanına gelinimiz fatoş güzel tuzlu pasta ve un kurabiyesi yapmış. Kurabiyeler ağızda dağılıyor ve çok lezzetli olmuş size de pişirmenizi öneriyorum. eline sağlık fatoşum diyor tarifime geçiyorum:))


TUZLU PASTA:
Malzemeler:
Yarım paket tereyağ.
Bir çay bardağı sıvı yağ.
Bir yumurta. (Akı hamura
Sarısı üzerine)
Bir çorba kaşığı sirke.
İki yemek kaşığı toz şeker.
Bir paket kabartma tozu. 
Bir çay kaşığı tuz.
Alabildiğine un.
Susam, çörekotu.

Hazırlanışı:
Yoğuracağımız kaba yumuşatılmış tereyağ, sıvı yağ ve yumurta akını ilave edip karıştırıyoruz. Ardından yavaş yavaş un sirke şeker ve tuzu ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. İstediğimiz gibi şekillendiriyoruz. 170 derecede pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

UN KURABİYESİ:
Malzemeler:
Yarım paket tereyağ.
İki türk kahvesi sıvı yağ.
İki çorba kaşığı nişasta.
Dört yemek kaşığı 
Pudra şekeri.
Bir tutam tuz.
Aldığı kadar un. 

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında tereyağımızı. sıvı yağ ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Daha sonra azar azrar un ve tuz ilave ediyoruz. kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. İstediğimiz gibi şekillendiriyor ve fırında 170 derecede pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:))










21 Ocak 2015 Çarşamba

                   

                         
                          DIZMANA BÖREĞİ



Merhabalar... Bugün sizlere lezzetli ve hafif bir tarif olan dızmana böreği sunacağım. Mayalı ve yoğurtlu oluşu böreğimizi hafif ve lezzetli kılıyor. Bizim evde ailecek sevdiğimiz böreklerden. Daha çok ramazan zamanı komposto eşliğinde yenir böreğimiz. Bu böreğimizi de babannemiz (kayınvalidem)yaptı. Çok da güzel oldu. Bu böreği hiç denemediyseniz değişik börek tarifi arıyorsanız yapmanızı öneriyorum ve beğeneceğinizi umuyorum. Annemede buradan tekrar ellerine sağlık çok güzel olmuş diyorum ve tarifimize geçiyorum.



MALZEMELER:
Yarım paket yaş maya.
İki çorba kaşığı yoğurt.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Bir tatlı kaşığı şeker.(tepeleme)
Bir tatlı kaşığı tuz.(silme)
Bir su bardağı ılık su.
Aldığı kadar un.
Beyaz peynir.200gr.




SOSU İÇİN:
İki yumurta.
İki su bardağı yoğurt.
İki çorba kaşığı tereyağ.(erimiş olacak)
Yarım çay bardağı sıvıyağ.
Biraz tuz

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle yoğuracağımız kaba, ılık su ve mayamızı koyuyoruz. Şeker ilave edip beş dak. kadar bekliyoruz. Diğer malzemeleri ilave edip unu ve en son tuzumuzu katıyoruz.(tuzu doğrudan maya ile temas ettirmiyoruz güzel kabarmaz unun üstüne serpiyoruz)Aldığı kadar un ilavesi ile çok sert olmayan orta yumuşaklıkta hamur yoğuruyoruz ve yarım saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. 
Hamurumuz mayalandığı zaman portakal büyüklüğünde hamuru alıp uzun bir şekilde uzatarak içine beyaz peynir koyup pide şeklinde kapatıyoruz. İki santim aralıklarla bıçakla kesiyor daha sonra yağladığımız tepsiye kestiğimiz herbir parçayı büzerek kapatıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Bu şekilde hamurlar bitene kadar tepsiye döşüyoruz. en son yoğurtlu sosu çırpıyor, hamurumuzun üzerine döküyoruz. Arzu ederseniz susam yada çörek otu serpebilirsiniz. 200 derecede 30-40 dak. süre arasında pişiriyoruz.

AFİYET  OLSUN:))












.


11 Ocak 2015 Pazar

KOLAY TRUFF

                             KOLAY  TRUFF




Merhabalar... doğum günü masamdan truff tarifini paylaşacağım sizlere. Bu aralarda sık yaptığım şekerlemelerden hem çabuk oluşu hemde severek yaptığım için bana pratik geliyor yiyenlerde beğeniyor. Bu tarifimde bana özgü oldu daha az masrafsız trufflar için...
Buyrun tarife:))



MALZEMELER:
Bir paket istediğiniz marka baton kek.
İki paket çikolata.(80gr) 
Yarım çay bardağı süt.
Bir çorba kaşığı tereyağ.
Portakal kabuğu rendesi.







HAZIRLANIŞI:
Öncelikle karıştıracağımız bir kaba keki ufalıyoruz. Küçük bir tencereye sütü biraz ısıtıp çikolataları parçalayıp içine ilave ediyoruz. Tereyağını ekliyor bir tataftanda karıştırıyoruz. Bu işlemleri yaparken çok kısık ateşte yapıyoruz, çikolataların yanmaması gerekir. Eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Çikolata biraz soğuduktan sonra portakal kabuğu rendesi ilavesi ile kekimizi yoğurup, dolaba kaldırıyoruz. Bir saat sonra dolaptan çıkarıp istediğimiz gibi şekillendirip süslüyoruz. Ben hindistancevizi ile erimiş çikolataya buladım. Bazende kakaoya buluyorum.
Siz de istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz. Trufflarımız hazır
hepinize... 




AFİYET OLSUN:))





















4 Ocak 2015 Pazar

DOĞUM GÜNÜ PASTASI




YENİ  YILIN HERKESE SAĞLIK MUTLULUK
HUZUR VE BEREKET GETİRMESİNİ DİLİYORUM...









           
DOĞUM GÜNÜ PASTAMIZ
Herkese en içten selamlar... Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık sevgili dostlar... Rabbim yeni yılın hepimize öncelikle sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. Hasta kardeşlerimize şifalar, dertli olanlarada sıkıntılarından kurtulmasını diliyorum. Bütün Dünyada ve Ülkemizde barışın ve huzurun hakim olduğu, kardeşlik ruhumuzun dahada pekiştiği bir yıl diliyorum inşallah. 
Küçük kızımın doğum günüydü ne çabuk büyüdün. Daha dünmüş gibi bebekliğiniz canım kızlarım ikinizi de çok ama çok seviyorum.
Özgem doğum günün kutlu olsun nice yıllara anneciğim kocaman öpüyorum:))




MALZEMELER:
Bir adet pandispanya kek.
Bir paket sade kremşanti.(Paketin içinde iki poşet ikisi de çırpılacak)
Yarım paket kakaolu krema (bir çay bardağı süt ile çırpılacak)
Bir su bardağı süt.(Sade kremşanti için)
İki adet muz.
Yüz gr. bademli çikolata.(bir paket)
Yarım çay bardağı şamfıstığı.

ÜZERİ İÇİN:
Bir tatlı kaşığı kakao serpilir.
Çikolatalı badem topları.
Kenarı için file badem.

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kremşantiyi süt ile çırpıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Kakaolu kremamızıda çırpıyoruz ve muzları küçük küçük doğruyoruz, ardından bademli çikolatayı da küçük küçük doğruyoruz ve şamfıstığınıda kakaolu kremamıza ilave adiyoruz.
Pandispanyamızı şekerli süt ile biraz ıslatıyoruz ve hazırladığımız karışımı kekin ortasına yayıyoruz. diğer kekimizide ıslatıp pastamızı kapatıyoruz. Hazırladığımız kremşanti ile pastamızı kaplıyor ve süslüyoruz. En üstünede kakaoyu serpiyor çikolata ile tamamlıyoruz. 
Lezzetli ve hafif pastamız hepinize...


AFİYET  OLSUN:))