.

.

31 Mayıs 2015 Pazar

YOĞURTLU KIRMIZI BİBER SALATASI

       

         YOĞURTLU KIRMIZI BİBER SALATASI 




Bizim evde salata çeşitlerinden kırmızı biber salatası, yazın en sevilen salatalarından. Yoğurtlu yada sade her çeşidini severek hazırlıyor ve tüketiyoruz. Sıcakların gelmesiyle salatalarda sofraların baş köşesinde yerini alıyor bence.  Hafif salataları seviyorsanız buyrun tarife:))


MALZEMELER:
Bir kğ. kırmızı biber.
Bir su bardağı yoğurt.
Bir yemek kaşığı mayonez.
İki diş sarımsak.
Bir tatlı kaşığı nane.
Bir çay kaşığı tuz.


HAZIRLANIŞI:
Kırmızı biberleri yıkıyoruz isterseniz fırında pişirin, isterseniz ocakta közleyin her ikisi de olur. Ben fırınlayarak pişirdim. Biberlerimiz pişip soğuduktan sonra kabuklarını soyuyor ve doğruyoruz. Diğer taraftan yoğurt mayonez ve iki diş sarımsağı eziyor ve tuz ilavesi ile karıştırıyoruz. Soğumuş olan biberlerimizle yoğurdumuzu karıştırıp servis tabağına yerleştiriyoruz. En üstüne nane ve istediğimiz malzemelerle süslüyoruz. Kırmızı biber salatamız hazır hepinize...
Afiyet  Olsun:))

 Sevgiyle Kalın...





23 Mayıs 2015 Cumartesi

          DOĞUM GÜNÜ  PASTAMIZ




Canım kızım Gamze'min doğum gününü küçük bir süprizle kutladık. Genelde kızlarımın pastalarını kendim yaparım. Bu seferde büyük kızıma hazırlamak istedim ama kısıtlı zamanda çok çeşit yapamadım neyseki pastayı yetiştirdim:)) Kızımda pastayı görünce mutlu oldu.

Bu da bana yetti ve arttı bile...
Pastamıza gelecek olursak kızım çilekli ve çikolatalı pastayı seviyor diye o şekilde hazırladım. Çabuk hazırladım ama lezzeti gayet güzeldi. Ev halkından tam not aldı. 

19 Mayıs 2015 Salı

DOĞUM GÜNÜ PASTAMIZ



        
          
                  DOĞUM GÜNÜ PASTAMIZ


Canım kızım Gamze'min doğum gününü küçük bir süprizle kutladık. Genelde kızlarımın pastalarını kendim yaparım. Bu seferde büyük kızıma hazırlamak istedim ama kısıtlı zamanda çok çeşit yapamadım neyseki pastayı yetiştirdim:)) Kızımda pastayı görünce mutlu oldu.
Bu da bana yetti ve arttı bile...
Canım kızım doğum günün kutlu yaşamın  her daim mutlu 
gülen yüzün de hep gülsün. Seni çok seviyorum:)) 
Pastamıza gelecek olursak kızım çilekli ve çikolatalı pastayı seviyor diye o şekilde hazırladım. Çabuk hazırladım ama lezzeti gayet güzeldi. Ev halkından tam not aldı. 






Malzemeler:
Bir adet pandispanya kek.
Yarım kğ. çilek.
Bir litre süt.
Bir paket pembe kremşanti.
Bir paket kakaolu kremşanti.
İç kreması için kakaolu puding.
İki kaşık tereyağ.
Bir paket erimiş çikolata.
Arasına ve üstüne damla çikolata.




3 Mayıs 2015 Pazar

YOĞURTLU BULGUR DOLMASI

               YOĞURTLU BULGUR DOLMASI







Bayburt yöresine ait yöresel yemeğimizdir yoğurtlu dolma. Diğer adı da yalancı dolmadır. Bayburtlu olduğum için yöresel tarif paylaşayım istedim sizlerle biraz değiştirerek yaptığım dolmamız lezzetli ve değişik bir tat hiç denememiş olanlara öneriyorum...
Buyrun tarife:))

MALZEMELER:
İki su bardağı ince bulgur.
Bir adet soğan.
Üç yemek kaşığı sıvı yağ.
Bir çay kaşığı pul biber.
Bir tatlı kaşığı nane.
Üç dört kaşık un.


SOSU İÇİN:
Üç su bardağı yoğurt.
Üç yemek kaşığı mayonez.
İki diş sarımsak.
İki yemek kaşığı tereyağ.
İki yemek kaşığı sıvı yağ.
İki adet soğan.


HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tencereye soğanımızı küp küp doğruyoruz. sıvıyağ ilave ederek soğanları kavuruyoruz. Ardından bulguru yıkayıp tencereye ilave ediyoruz. Biraz döndürdükten sonra bir su bardağı sıcak su ekleyerek tuz ilave ediyor ve demliyoruz.Tencerenin altını kapatıyoruz.  Suyunu çektikten sonra kaşık kaşık ununu yediriyoruz. Nane ve 
pul biber katarak biraz soğuyunca özleşmesi için yoğuruyoruz. Elimize küçük küçük alarak sıkarak şekillendiriyoruz. Ayrı bir tencerede beş su bardağı kadar su kaynatıp tuz ilave ediyoruz. Hazırladığımız dolmaları beş altı dk. kaynayan suda pişiriyoruz. (sıcak suyun içinde fazla bekletmiyoruz çünkü dolmalar dağılır.)
Dolmaları süzgeçle süzüp servis tabağına alıyoruz. Mayonezli sarımsaklı yoğurt karışımını dolmalar biraz ılındığı zaman üzerine döküyoruz. En üstüne Tereyağ ve sıvı yağ karışımlı soğanları doğrayıp kızartıyor dolmalarımızın en üstüne gezdiriyoruz. 
lezzetli dolmamız hazır hepinize...  AFİYET OLSUN:))
NOT:Dolmamızın özelliği soğanların iyice kavrulup, kızarması ile lezzet bulur, özelliği ve püf noktası budur.