.

.

29 Ağustos 2015 Cumartesi

ŞEKERPARE TATLISI

                        ŞEKERPARE  TATLISI


Küçük kızımın en sevdiği tatlılardan olan şekerpare tatlısını paylaşacağım sizlere. Kıyır kıyır ağızda dağılan bir tatlı arıyorsanız bu tatlı tam size göre:)) Buyrun Tarife...



MALZEMELER: 
200gr. Tereyağ veya margarin. 
1adet yumurta.
Ayrıca üzer için yumurta sarısı.
Bir çay bardağı sıvı yağ.
Bir paket kabartma tozu.
Bir paket vanilya.
Bir çay bardağı pudra şekeri.
Yarım su bardağı irmik.
Aldığı kadar un.
ŞERBETİ:
3 Su bardağı şeker.
3 Su bardağı su.
Çeyrek limon suyu.




HAZIRLANIŞI:
Öncelikle yoğuracağımız kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerini karıyor ve yoğuruyoruz. Ardından yumurtamızı kırarak hızlı bir şekilde elimizle karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un, kabartma tozu ve vanilya ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra, istediğimiz şekli vererek yumurta sarısını sürüyor çatalla şekil veriyoruz ve fırında 170 derecede kızarana dek pişiriyoruz.
Şerbetimiz kaynayıp kıvam aldıktan sonra pişmiş şekerparenin üzerine döküyoruz. İstediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN:))





14 Ağustos 2015 Cuma

TAVUKLU MANTAR SOTESİ

              

                 TAVUKLU  MANTAR SOTESİ




Tavuklu mantar sote için malzemeler:
Yarım kğ. kültür  mantarı.
Yarım kğ. kemiksiz  pirzolalık tavuk.
Kuş başı doğranmış olacak.
Üç dört adet sivri biber.
Bir adet kırmızı biber.
Bir adet soğan.
İki adet domates.
Bir yemek kaşığı salça.İki diş sarımsak.
Kekik, kimyon. karabiber ve tuz.
Tereyağ ve biraz zeytinyağ. 









Hazırlanışı:
Öncelikle Mantarı doğruyor ve kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Sote yapacağımız tavaya yağımızı biraz kızdırıp etlerimizi pişirmeye başlıyoruz. Etimiz suyunu çekip hafif kavrulmaya geçerken piyazlık doğranmış soğanlarımızı,doğranmış iki diş sarımsağı ve jülyen doğranmış biberlerimizi  ilave ediyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Mantarımızı da ekliyor onunla da kavuruyoruz. Sotemizi indirmeye yakın doğranmış dometes ve salçamızı ilave ediyor ve baharatları da ekleyerek zevkinize göre çok az su ilavesiyle yemeğimizi tamamlıyoruz. Hepinize.. AFİYET OLSUN:))




1 Ağustos 2015 Cumartesi

BERLİNER ALMAN ÇÖREĞİ

          
                          

                BERLİNER ALMAN ÇÖREĞİ







Herkese en içten selamlar... Berliner Alman çöreğini ilk kes  Almanya'da yemiştim. Tadını çok beğendiğim bu güzel çöreği evde hazırlamak istedim.Nette biraz araştırdıktan sonra, birazda ufak değişikliklerle ortaya lezzetli bir çörek çıktı. Orjinali olmasa da güzel bir çörek oldu. Berliner çöreğini yemediyseniz tatmanızı tavsiye ediyorum zira benim gibi beğenirseniz arada mutlaka pişirmek isteyeceksiniz:)) eminim...
Buyrun tarife...


Malzemeler: 
İki adet yumurta.
Bir su bardağı süt.
İki yemek kaşığı toz şeker.
Bir tatlı kaşığı tuz.(silme)
İki yemek kaşığı tereyağ.
Yarım paket yaş maya. 
Aldığı kadar un.(Hamur çok sert olmayacak)
Böğürtlen marmelatı.
Şokella.

Kızartmak için.
İki su bardağı sıvı yağ.
Hazırlanışı:Öncelikle yoğuracağımız kaba ılık süt ve mayayı biraz karıştırıp bekletiyoruz. Ardından şekeri ve dışarıda bekletip yumuşayan yağımızı ve yumurtaları, ardından unumuzu azar azar ilave  ediyor. tuzu da una serperek   yoğuruyoruz. kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerine örtü ile sararak yarım saat mayalanması için bekletiyoruz. 
Dinlendirdiğimiz hamuru biraz unlayarak merdane ile açıyoruz. Su bardağı ile kesiyoruz. Biraz daha dinlendirdikten sonra sıvı yağda kızartıyoruz. Orta dereceli ateş olacak. 
Daha sonra kızatılan çörekleri kağıt havluya alıp dinlendirdikten sonra marmelat yada şokella ile içini dolduruyoruz. En üstüne de pudra şekeri serpiyoruz. Güzel çöreklerimiz hazır hepinize..










AFİYET OLSUN:))