AÇMA ÇÖREK
Hem yumuşak hemde puf puf olan bir açma seviyorsanız buyrun tarife:))
MALZEMELER:
Bir su bardağı süt.
Bir su bardağı su.

İki yemek kaşığı tereyağ.
Bir tatlı kaşığı şeker.
Bir tatlı kaşığı tuz(silme)
Aldığı kadar un.
Yarım paket yaş maya.
Bir yumurta.

HAZIRLANIŞI:
Yoğuracağımız kaba, ılıttığımız su ve mayayı ekliyor ve şekerimizi ekliyoruz. Beş dak. kadar bekledikten sonra, sırasıyla; süt, sıvıyağ tereyağ ve un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Tuz ilavesi ile unumuzu da azar azar ekliyor çok sert bir hamur olmadan kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Yaklaşık yarım saat kadar hamuru dinlendirip. mayalanmasını sağlıyoruz. Daha sonra istediğimiz gibi şekillendirip yumurta sürüyor, susam yada çörek otu serpiyoruz.
200 derecede fırınımızda açmalarımızı pişiriyoruz. Hepinize...
AFİYET OLSUN...
Ellerinize sağlık... Tereyağlı denememiştim.. Deneyeceğim.. Genellikle margarin kullanıyorum..
YanıtlaSilSevgiler..
Tereyağ hamur işlerine lezzet katıyor, tavsiye ederim. Margarin de kullanabilirsiniz her iki si de olur. Çok teşekkür ederim:))
YanıtlaSilSevgilerimle...
Ben de sanayağ yerine tereyağı tercih edenlerdenim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler
Önceden margarin kullanıyordum. Uzun süredir tereyağ tercihim:)) hamur işlerinde Kokusu bir başka oluyor. Yorumunuz ,için teşekkür ederim:))
SilSevgiler...
Ellerine saglik, nefis gorunuyor. Bu ara bende cok yapmak istiyorum ama bir turlu elim varmadi :)
YanıtlaSilBu tarifim de klas bir tarif. Hafif ve lezzetli oluyor tavsiye ederim:))
SilÇok teşekkür ederim.. Sevgiler...
Klasik bir tarif yazacakken, klas yazmışım:))
SilÇayla birlikte ne güzel gider bu açmalar.. Açma Çörek kolay bulunan malzemelerle yapıldığından herkes zorlanmadan yapıp pişirebilir. Ellerinize sağlık Beyhan hanım. :)
YanıtlaSilAynen öyle çay sofralarına çok yakışıyor, hem de dediğiniz gibi kolay bulunabilir malzemelerle hazırlanıyor. Çok teşekkürler Zülal han:))
YanıtlaSilSevgiler...
Çocukluğumda çatalı tercih ederdim ama son yıllarda açmayı daha çok seviyorum. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilAçma lezzetli oluyor. Sizin gibi benim de tercihim.Teşekkür ederim:))
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:))
YanıtlaSilSevgiler...