.

.

22 Ağustos 2014 Cuma

CUPCAKE

CUPCAKE

                                 
Selam... uzun zamandır cupcake kursuna gitmek istiyordum. Araştırmalarım sonunda ismekte  bir günlük, cupcake kursu olduğunu öğrendim. Arkadaşımla beraber gittik. Kursumuz çok güzel ve keyifili geçti.  Buradan hocamıza ve ismek kurumuna çok teşekkür ederim. Güzel ve yararlı bilgiler öğrendik ve şirin cupcake ler yaptık evimize de getirdik. Bir günlük kurslara katılmak isteyenlere öneriyorum. Bu kursa mayıs ayında gitmiştim. Sizlere ancak yeni yayınlıyorum kusuruma bakmayın:)) Kurstaki tarifleri bire bir veriyorum ve tarifime geçiyorum:))






VANİLYALI CUPCAKE
MALZEMELER:
113gr tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
130gr toz şeker.
3 yumurta.
195gr un.
1.5gr tatlı kaşığı kabartma tozu.
1 tutam tuz.
60ml süt.
1 paket vanilya.

HAZIRLANIŞI:
Şeker ve tereyağı mikserle çırpılır.
Yumurtalar teker teker ekleyerek çırpmaya devam edilir.
Ayrı bir yerde un, kabartma tozu, vanilya ve tuz eklenir.
hazırladığımız karışımı mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü eklenir. Mini muffin kaplarına cupcake kağıtları yerleştirip hamuru içlerine paylaştırılır. Önceden ısıtılmış, 170 dereceye ayarlanmış fırında  18-20 dak. pişrilir. Soğuyunca şeker hamurlarıyla veya kremayla istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapılır.
Püf noktası:
Kek hamurunda kullanacağımız malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Kap kek dolgu kreması ganaj:
Malzemeler:
100 ml sıvı krema.
50 gr sütlü çikolata.
50 gr bitter çikolata.
25gr tereyağ.
Hazırlanışı:
sıvı krema ısıya dayanıklı bir kaba boşaltılır.
Krema ocakta kaynama sıcaklığına gelince sütlü, bitter çikolata ve tereyağı içine ilave edilerek tencere ocaktan alınır. Sürekli karıştırarak çikolata ve yağın erimesi sağlanır. Soğuması için bekletildikten sonra cupcakelere dolgu kreması olarak ve süsleme amaçlı kullanılır.







ÇİKOLATALI CUPCAKE
Malzemeler:
375gr un.
62gr kakao.
25gr kabartma tozu.
150gr şeker.
125gr yumurta.
475ml süt.
113gr teryağ.
100gr damla çikolata.
Bir tutam tuz.
Hazırlanışı:
Un, tuz, kabarma tozu, kakao, toz şeker, bir kaba eklenir.Damla çikolatalar eklenir. ayrı bir yerde yumurta ve süt mikserde 3-5 dak. çırpılır. Çırpılmış yumurta ve süte elediğimiz kuru malzeme ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Tereyağ ocakta eritilerek hazırlanan karışıma eklenir. Cupcake hamurumuz kalıplara boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dk pişrilir. Dolgu kremalı veya şeker hamurlarıyla süslenir.
NOT:Verdiğim ölçüler gramla,orjinal tarif olduğu için böyle veriyorum. Yakın zamanda daha pratik ölçülerle sizlere tarif vereceğim:))

AFİYET OLSUN





1 yorum:

  1. merhaba gün sonunda yaptığımız cupcakeleri alma şansımız oluyor mu :)

    YanıtlaSil