KOLAY KISIR

Malzemeler:
İki su bardağı köftelik ince bulgur.(esmer bulgur isteğe bağlı)
İki çorba kaşığı domates salçası.
Bir çorba kaşığı biber salçası.
Yarım demet maydanoz.
Yarım demet taze nane (yoksa kuru nanede olabilir)
Bir adet kuru soğan.
Kıvırcık yada marul.
İki çorba kaşığı nar ekşisi.
Bir adet limon.
İki diş sarımsak.
Yarım çay bardağı zeytinyağ yada sıvı yağ arzunuza kalmış.
Bir çay kaşığı kimyon , biraz pulbiber, nane ve tuz.
Süslemek için 5, 6 adet kornişon turşu.
Hazırlanışı:
Öncelikle kapaklı bir tencereye bulgurumuzu alıyoruz. kaynamış suyu bulgurun üstüne bir parmak geçecek şekilde döküyoruz. Kuru nane üzerine ilave edip kapağını kapatıp, 20 dk demliyoruz. Diğer tarafta soğanları küçük küçük doğrayıp, diğer malzemeleri ince ince kıyıyoruz. bulgurumuz demlendikten sonra salçasını ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Ben salçayı kavurmuyorum. Zaten biraz uzun yoğurduğum için ovarak bir nebze pişmiş oluyor. Soğan, sarımsak ve biraz zeytinyağ ilave ederek yaklaşık 20 dk. kadar ovarak yoğuruyoruz. Yavaş yavaş kalan zeytin yağını, limonu ve nar ekşisini ve baharatları ilave edip ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. buradaki püf noktası kısırın iyi yoğurulmasıdır. En son yeşillikleri ilave ediyoruz. Yeşillikleri fazla karıştırmamak lazım zira çabuk ölüyorlar. Buda salatamızın görüntüsünü bozmuş olur. Çok az karıştırarak varsa marul yada kıvırcıkla servis yapıyoruz. İsterseniz kornişon turşu ile de süsleyebilirsiniz. Meze kıvamında lezzetli kısırımız hazır.
AFİYET OLSUN:))
İki çorba kaşığı nar ekşisi.
Bir adet limon.
İki diş sarımsak.
Yarım çay bardağı zeytinyağ yada sıvı yağ arzunuza kalmış.
Bir çay kaşığı kimyon , biraz pulbiber, nane ve tuz.
Süslemek için 5, 6 adet kornişon turşu.
Hazırlanışı:
Öncelikle kapaklı bir tencereye bulgurumuzu alıyoruz. kaynamış suyu bulgurun üstüne bir parmak geçecek şekilde döküyoruz. Kuru nane üzerine ilave edip kapağını kapatıp, 20 dk demliyoruz. Diğer tarafta soğanları küçük küçük doğrayıp, diğer malzemeleri ince ince kıyıyoruz. bulgurumuz demlendikten sonra salçasını ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Ben salçayı kavurmuyorum. Zaten biraz uzun yoğurduğum için ovarak bir nebze pişmiş oluyor. Soğan, sarımsak ve biraz zeytinyağ ilave ederek yaklaşık 20 dk. kadar ovarak yoğuruyoruz. Yavaş yavaş kalan zeytin yağını, limonu ve nar ekşisini ve baharatları ilave edip ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. buradaki püf noktası kısırın iyi yoğurulmasıdır. En son yeşillikleri ilave ediyoruz. Yeşillikleri fazla karıştırmamak lazım zira çabuk ölüyorlar. Buda salatamızın görüntüsünü bozmuş olur. Çok az karıştırarak varsa marul yada kıvırcıkla servis yapıyoruz. İsterseniz kornişon turşu ile de süsleyebilirsiniz. Meze kıvamında lezzetli kısırımız hazır.
AFİYET OLSUN:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder