
Malzemeler:
İki adet yumurta akı.
İki çay bardağı toz şeker.
İki üç damla limon.
Bir fiske tuz.
Hazırlanışı:
Yumurta akını ve sarısını ayırıyoruz. Ayırdığımız aklara kesinlikle yumurta sarısı karıştırmıyoruz. Yumurta aklarını mikserde çırpmaya başlıyoruz kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra şekeri kaşık kaşık ilave ediyoruz, bir taraftan da çırpmaya devam ediyoruz. Limon damlasını da ilave ediyoruz. Bu arada maksadımız şekerin erimesi mikserle uzun süre çırpmamız lazım. Yaklaşık 20 dk kadar çırpmak gerekiyor. Arada mikseri durdurup, elinizle şekerin eriyip erimediğini kontrol edebilirsiniz. Kağıt serilmiş tepsiye iki kaşık yardımı ile top şeklinde bezelerimizi diziyoruz, dilerseniz krema torbasına koyup şekilli de yapabilirsiniz. 120 derecede yaklaşık 30dk kadar kuru ve beyaz olarak pişiriyoruz. Çıktıktan sonra hemen almıyoruz tepside biraz soğumasını bekliyoruz. bezelerimiz yemeye hazır:))
AFİYET OLSUN:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder