.

.

9 Temmuz 2014 Çarşamba

GÜLLAÇ TATLISI

GÜLLAÇ TATLISI

Selam bugün sizlere Ramazan tatlılarının en sevileni yani favorisi "Güllaç tatlısı"nın tarifini vereceğim. Hem hafifliği hem de lezzet bakımından çok sevilen ve tercih edilen bir tatlı. Nedense sadece Ramazanlarda görünür, sonra başka yerlerde göremezsiniz, bana kalırsa yılın her ayı yenilecek bir tatlı. Seviyorsanız yapmanızı tavsiye ederim. Tarifime geçiyorum:))

Malzemeler:
Bir litre süt.
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Yedi sekiz adet güllaç yaprağı
Bir paket vanilya.
Bir tatlı kaşığı gül suyu. (Doğal ve katkısız bulmakta fayda var)
Ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi. (hangisini kullanmak istiyorsanız size kalmış)


    
               Hazırlanışı:
Sütü ısıtıp, şeker ilave edilip karıştırılır. Daha sonra vanilya ve gül suyu dökülür. Ardından güllaç yapraklarını ikiye bölüp, döşeyeceğimiz tepsiye bir kepçe ısıtıp ılıttığımız süt dökülüp güllaç yaprakları bu süt ile ıslatılarak döşenir. Yapraklar döşenirken parlak kısmı üste gelecek şekilde olmalıdır. İster güllaç yapraklarının yarısında, ceviz ya da fındık serpersiniz, isterseniz hepsini döşedikten sonra. Arzunuza kalmış.(Ben arasında ceviz kullandım) buz dolabında biraz soğutun.  Daha sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: Güllaç yaprakları ıslatılırken sütün çok sıcak olmamasına dikkat edin, yoksa tatlınız hamur olur. Ayrıca şekeri azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz arzunuza kalmış. Afiyet olsun:)) 




.


5 yorum:

  1. Aramıza hoş geldiniz... Sizi de listeme ekledim. Tekrar görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim... Hafif bir tatlıdır... Hele ki Ramazan'da ne kadar tüketilir değil mi... Ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severim. Sütlü ve hafif olduğu için. Ramazanda güllaçın yeri de ayrıdır ve dediğiniz gibi fazla tüketilir. Çok teşekkür ederim nahide han. Sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  4. Beyhan hanım elinize sağlık, canım çekti görünce...:)

    YanıtlaSil
  5. Zülal han. Güllaç tatlısını çok önce yapmıştım, tekrar yayınlıyorum.bende sizin gibi görünce özlemişim doğrusu:)) Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil