.

.

17 Temmuz 2015 Cuma

                     
                           ETİMEK  TATLISI   





Herkese en içten selamlar:)) Öncelikle bütün kardeşlerimizin Ramazan bayramını kutlar, büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim. 
Uzun süredir paylaşımda bulunamadım, maalesef bilgisayarım bozuldu ardından fotoğraf yükleyemedim çok şükür sorunları giderdik. 
Ramazanın bitmesiyle Bayram telaşı sardı hepimizi hanımların güzel marifetli elleri donattı sofraları diye düşünüyorum:)) Nice bayramlarımız olsun sevdiklerimizle bereketli ve mutlu şeker tadında geçsin inşallah:))
Tatlımıza gelirsek etimek tatlısı tarifimiz karamelli oluşu ayrı bir lezzet, Kreması ile hem pasta hem de tatlı kıvamında seviyorsanız....
Buyrun Tarife:))

Malzemeler
Bir lt. süt.
Bir paket etimek.
İki yemek kaşığı un.
İki yemek kaşığı nişasta.
Bir paket vanilya.
Yedi yemek kaşığı şeker.
İki yemek kaşığı tereyağ.
Karamel sosu için:
Altı yedi kaşık şeker.
İki su bardağı su.
Pasta kreması.
Bir su bardağı süt.
Hazırlanışı:
Öncelikle muhallebimizi pişiriyoruz, ardından yağımızı ilave ediyor mikserle beş altı dk.çırpıyoruz. Borcama etimekleri diziyor, 
Hazırladığımız karamelli şerbeti etimeklerin üzerini ıslatıyoruz. Ardından muhallebimizi üzerine döküyoruz. Biraz soğuduktan sonra. Hazırladığımız kremayı muhallebinin üzerine sürüyoruz. İstediğimiz gibi süslüyoruz.Hepinize Afiyet olsun:))


11 yorum:

  1. Pc problemini halletmenize sevindim... Bu tatlıyı ben çok seviyorum, Karamel şerbet ayrı bir güzel kılıyor tatlıyı. Yapmak isteyenlere tavsiye ediyorum. Süslemesiyle de çok estetik görünüyor, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba... Zülal han. Problemleri çözdük sayılır, çok teşekkür ederim:))
      Tatlıyı bende seviyorum hafif ve lezzetli bir tatlı. Sizin etimek tatlınız da çok güzeldi ellerinize sağlık. Bayram mesajı yazdım size ulaştımı bilmiyorum, buradan da tekrar bayramınızı kutlar nice bayramlar dilerim.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık.. Çok sevdiğim bir tatlıdır. Çok güzel hazırlamışsınız... Sizin de bayramınız kutlu olsun.. Sevdiklerinizle mutlu bayramlar dilerim...:)

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim Nahide han. Tatlının hafif oluşundan dolayı sevilen bir tatlı beğenmenize sevindim:)) Hepimizin bayramı kutlu olsun. Rabbim tekrarını nasip etsin inşallah:))

    YanıtlaSil
  4. Gecen hafta benzer bir sorunda bende olmustu neyse ki duzeldi, arada oluyo iste :) Gecmisler olsun :)

    Etimek tatlisi cok guzel gorunuyor, pratik guzel bir tatli, ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Sinem han. Uzun süre paylaşım da bulunamadım. Hepimizin başına gelebiliyor. Size de geçmiş olsun diyim:)) Tatlımı beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim.
      Sevgiler:))

      Sil
  5. Çok severim eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Ben de sizin gibi seviyorum Etimek tatlısını:))
      Sevgiler...

      Sil
  6. Sunumuyla tam misafirlik! Süper görünüyor, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Sunumuyla tam misafirlik! Süper görünüyor, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Bu tatlımı misafirlerime yaptım zaten;)) Teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil