.

.

29 Ağustos 2015 Cumartesi

ŞEKERPARE TATLISI

                        ŞEKERPARE  TATLISI


Küçük kızımın en sevdiği tatlılardan olan şekerpare tatlısını paylaşacağım sizlere. Kıyır kıyır ağızda dağılan bir tatlı arıyorsanız bu tatlı tam size göre:)) Buyrun Tarife...



MALZEMELER: 
200gr. Tereyağ veya margarin. 
1adet yumurta.
Ayrıca üzer için yumurta sarısı.
Bir çay bardağı sıvı yağ.
Bir paket kabartma tozu.
Bir paket vanilya.
Bir çay bardağı pudra şekeri.
Yarım su bardağı irmik.
Aldığı kadar un.
ŞERBETİ:
3 Su bardağı şeker.
3 Su bardağı su.
Çeyrek limon suyu.




HAZIRLANIŞI:
Öncelikle yoğuracağımız kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerini karıyor ve yoğuruyoruz. Ardından yumurtamızı kırarak hızlı bir şekilde elimizle karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un, kabartma tozu ve vanilya ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra, istediğimiz şekli vererek yumurta sarısını sürüyor çatalla şekil veriyoruz ve fırında 170 derecede kızarana dek pişiriyoruz.
Şerbetimiz kaynayıp kıvam aldıktan sonra pişmiş şekerparenin üzerine döküyoruz. İstediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN:))





16 yorum:

  1. Imm.. Bayılırım. En sevdiğim tatlı..:) Ellerinize sağlık.. Küçük kızınızla zevklerimiz uyuşuyormuş..:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızım gibi sizde şekerpare tatlısını seviyorsunuz ne güzel. Normal de çok tatlıyla arası yoktur. Ben de şerbetli tatlıları severim:)) Ev usulu olunca da daha doğal ve hafif oluyor bence. Tabi ki ölçüyü fazla kaçırmadan Yorumunuz için teşekkürler. Nahide han.
      Sevgiler:))

      Sil
  2. Imm.. Bayılırım. En sevdiğim tatlı..:) Ellerinize sağlık.. Küçük kızınızla zevklerimiz uyuşuyormuş..:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Cok zaman var ki şekerpare yapmıyorum. Halbuki çok güzel bir tatlıdır. Yukarıdaki tepsiden bana da lazım :) Bayram programına almalı özlemişim. Ellerinize sağlık Beyhan hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık yapılan tatlılardan değil ama yapıldığı zaman yeniliyor doğrusu. Bayramlar da yada misafirlere yapılınca güzel oluyor. Zülal han. Bu ölçü ve hamuru gerçekten güzel oluyor, biz beğendik umarım siz de beğenirsiniz:))
      Sevgiler...

      Sil
  4. çoookkk severim ellerinize sağlık

    bloğunuzu takibe aldım bende bekliyorum mutlaka bloğuma

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Hoş geldiniz bloğuma:)) Ben de sizi takibe alıyorum. Teşekkürler.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Şekerpareler çok nefis görünüyorlar ,canım çekti desem yalan olmaz.Emeğinize sağlık Allah ağız tadı ile yemek nasip etsin.saygılarımla

    YanıtlaSil
  7. Beğendiğinize sevindim:) Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  8. Aslında Şerbetli tatlıları sevmem. Ağır gelir.ama sekerpare, Kalbura bastiya bayılırım

    YanıtlaSil
  9. Bana da hazır tatlılar ağır gelmiştir, ev de yapılınca nispeten biraz daha hafif oluyor:))
    Teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  10. İnanılmaz lezzetli görünüyor. Canım çekti. Nedense benim pek istidatım yok şerbetli tatlı yapımında :(

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim:)) Bence yaparsan daha güzelini yaparsın eminim, Dilekcim:)) Kurabiye hamuru gibi ilavesi şerbeli oluşu, kolay bir hamur aslında...

    YanıtlaSil
  12. Ayy çok severim ağızda dağılır. Zor da değil kurabiye yapar gibi. Bir şerbetini ayarlamak sıkıntı olabilir ama bu tarifle o da tutar!

    YanıtlaSil
  13. Ayy çok severim ağızda dağılır. Zor da değil kurabiye yapar gibi. Bir şerbetini ayarlamak sıkıntı olabilir ama bu tarifle o da tutar!

    YanıtlaSil
  14. Dediğiniz gibi ağızda dağılıyordu:)) Beğenmenize sevindim:))
    Selamlar ve sevgiler...

    YanıtlaSil