.

.

15 Eylül 2015 Salı

AÇMA ÇÖREK

                          

                             AÇMA  ÇÖREK



 Herkese en içten selamlar...
Hem yumuşak hemde puf puf olan bir açma seviyorsanız buyrun tarife:))




MALZEMELER:
Bir su bardağı süt.
Bir su bardağı su.
Yarım su bardağı sıvı yağ.
İki yemek kaşığı tereyağ.
Bir tatlı kaşığı şeker.
Bir tatlı kaşığı tuz(silme)
Aldığı kadar un.
Yarım paket yaş maya.
Bir yumurta.
Çörek otu veya susam.



HAZIRLANIŞI:
Yoğuracağımız kaba, ılıttığımız su ve mayayı ekliyor ve şekerimizi ekliyoruz. Beş dak. kadar bekledikten sonra, sırasıyla; süt, sıvıyağ tereyağ ve un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Tuz ilavesi ile unumuzu  da azar azar ekliyor çok sert bir hamur olmadan kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Yaklaşık yarım saat kadar hamuru dinlendirip. mayalanmasını sağlıyoruz. Daha sonra istediğimiz gibi şekillendirip yumurta sürüyor, susam yada çörek otu serpiyoruz.
200 derecede fırınımızda açmalarımızı pişiriyoruz. Hepinize...

AFİYET OLSUN...



13 yorum:

  1. Ellerinize sağlık... Tereyağlı denememiştim.. Deneyeceğim.. Genellikle margarin kullanıyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Tereyağ hamur işlerine lezzet katıyor, tavsiye ederim. Margarin de kullanabilirsiniz her iki si de olur. Çok teşekkür ederim:))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ben de sanayağ yerine tereyağı tercih edenlerdenim.
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden margarin kullanıyordum. Uzun süredir tereyağ tercihim:)) hamur işlerinde Kokusu bir başka oluyor. Yorumunuz ,için teşekkür ederim:))
      Sevgiler...

      Sil
  4. Ellerine saglik, nefis gorunuyor. Bu ara bende cok yapmak istiyorum ama bir turlu elim varmadi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifim de klas bir tarif. Hafif ve lezzetli oluyor tavsiye ederim:))
      Çok teşekkür ederim.. Sevgiler...

      Sil
    2. Klasik bir tarif yazacakken, klas yazmışım:))

      Sil
  5. Çayla birlikte ne güzel gider bu açmalar.. Açma Çörek kolay bulunan malzemelerle yapıldığından herkes zorlanmadan yapıp pişirebilir. Ellerinize sağlık Beyhan hanım. :)

    YanıtlaSil
  6. Aynen öyle çay sofralarına çok yakışıyor, hem de dediğiniz gibi kolay bulunabilir malzemelerle hazırlanıyor. Çok teşekkürler Zülal han:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Çocukluğumda çatalı tercih ederdim ama son yıllarda açmayı daha çok seviyorum. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Açma lezzetli oluyor. Sizin gibi benim de tercihim.Teşekkür ederim:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederim:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil