.

.

22 Eylül 2015 Salı

ÇİKOLATALI KEK

                        ÇİKOLATALI   KEK










MALZEMELER: 
Üç adet yumurta.
Bir su bardağı sıvı yağ.
Bir su bardağı şeker.
Yarım çay bardağı süt.

İki yemek kaşığı nesguik( kakao).
İki yemek kaşığı damla çikolata.
Bir paket vanilya.
Bir paket kabartma tozu.
Aldığı kadar un.






HAZIRLANIŞI:
Öncelikle mikserle çırpacağımız kaba yumurtaları kırıp toz şeker ilave ediyor, çırpmaya başlıyoruz. Ardından sırasıyla azar azar sıvı yağ ilave ediyoruz. Süt, kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ekliyor, çırpmaya devam ediyoruz. Ununu azar azar ekliyor boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz. İstediğimiz bir kalıba tabanına yağ sürerek hamurumuzu döküyoruz. Hamurumuzun üzerine damla çikolataları serpiyor önceden ısıttığımız fırında kekimizi pişiriyoruz. (180 derecede pişiriyoruz).



AFİYET OLSUN:))
  

8 yorum:

  1. nesquik eklemek çok iyi fikir. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. Bayramda çocuklarıma hazırlayacağım bu tarifi...

    YanıtlaSil
  2. Nesguik gerçekten çok yakıştı. Klasik bir kek tarifimdir. Kızlarım çok beğendi, size de tavsiye ediyorum umarım beğenirsiniz. Çok teşekkürler:))
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Mmm çok güzel görünüyor, iyi fikir canım, ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle hoş geldiniz bloğuma:) Hazırladığımız kekler de yada hamur işlerinde, ufak değişikler farklı bir lezzet katıyor.
    Beğendiğinize sevindim:)) Takibe alıyorum sizi.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. cok lezzetli gorunuyor :) bnm keklerimde ckolata parcacıkları hep dibe iniyor nedense çözemedim


    bloguma da beklerim
    daha fit daha huzurlu olabilmek icin blogum

    http://dengeliyasamogretisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Hoş geldiniz bloğuma. Kek pişirirken damla çikolataları. kek hamuruna karıştırmamak lazım zira çabuk dibe çöker, ben tepsiye döktükten sonra en üstüne serpiyorum ki çikolatalar dibe çökmesin, Bu tarifimi de size tavsiye ediyorum lezzetli ve güzelbir kek oluyor. Beğenmenize sevindim. Ben de sizin bloğunuza gelirim elbette:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Hem çikolata hem Nesquik var, yumuşacıkta görünüyor, ellerinize sağlık Beyhan hanım. Kekte kullanılan malzeme miktarları benim klasik kekimle aynı miktarlarda. Elim alışmıştır bu ölçülerle hemencecik yapıveririm. Ellerinize sağlık tekrar.

    YanıtlaSil
  8. Yazdığınız gibi gerçekten yumuşacık bir kek. Sizin tarifinize de uyuyormuş ne güzel. Her evin kendine özgü bir kek tarifi oluyor mutlaka. biraz malzemeleri değiştirerek farklı ve çeşitli kek elde ediyorsun. Senin hayal gücüne ve damak zevkine kalıyor gerisi. Çok teşekkürler Zülal han.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil