EV USULÜ PİZZA

Malzemeler:
Bir su bardağı süt.
Bir çorba kaşığı tereyağı.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yarım paket yaş maya.
Bir tatlı kaşığı şeker.
Bir tatlı kaşığı tuz (silme)
Alabildiğine un
Yarım su bardağı su.
250-300 gr rendelenmiş kaşar.
Sucuk, sosis, salam, zeytin (İsteğe bağlı miktarlarda)
Arzu ederseniz üstüne mısır da ekleyebilirsiniz.
Sosu için:
İki çorba kaşığı ketçap.
Bir çorba kaşığı domates salçası.
Biraz kekik.
İki diş sarımsak.
Bir çay kaşığı şeker.
Yoğuracağımız kaba biraz ılıttığımız suya maya konulur. Şeker ilave edilir. 5 dk beklenir. Daha sonra süt, tereyağı ve sıvıyağı ilave edilir. Yavaş yavaş un katılır ve bir taraftan da yoğurmaya başlanır. Un katılırken tuz ilave edilir. Unu göz kararı koyarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ve mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletilir. Malzemeler arzuya göre doğranır. Hamur, fırın tepsisine elimizi yağladıktan sonra yayılır. İlk olarak hazırladığımız sos hamurun üstüne dökülür. Sosun dökülmesinin ardından rendelenmiş kaşarlar ve malzemeler hamurun üstüne dizilir. Fırında 180-200 derece arası pişirilir. Afiyet olsun:))
Evde yapılan pizza her zaman bana daha lezzetli geliyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilAynen dediğiniz gibi, evde yapılan pizza bir başka oluyor:)) Teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgiler...
Merhaba blogunuzu yeni keşfettim,öğle vakti karnımda aç olunca ev yapımı pizza ya hayır diyemedim,buralara kadar geldim.gelmişken yorum yazmadan gitmek olmaz dedim,karaladım birşeyler.. saygılar
YanıtlaSilMerhaba.. Hoş geldiniz bloğuma. Pizzaya kimse hayır diyemiyor galiba:)) Ben de sizi takibe aldım. Selamlar...
YanıtlaSil