.

.

22 Ekim 2014 Çarşamba

DAVET SOFRASI

                
                       DAVET  SOFRAMIZ

Herkese en içten selamlar... Uzun zamandır yayınlamak istediğim ancak fırsat bulamadığım postlarımı gecikmelide olsa paylaşmak istiyorum.  Ramazan soframızı ve soframızda bulunan kadayıf tatlısının tarifini paylaşacağım. Aslında  bakarsanız fotoğraf çekimi pek içime sinmemişti ancak yaptıklarımı paylaşmak adına yayınlıyorum. Daha güzel sofralarda çekeriz inşAllah ...
Kadayıf tatlısını sevenler için buyrun tarife:))

                    KADAYIF  TATLISI 


MALZEMELER: 
Yarım kğ tel kadayıf.
Dört çorba kaşığı tereyağ.
Bir su bardağı ceviz.

ŞERBETİ İÇİN:
Üç su bardağı şeker.
Üç su bardağı su.
Çeyrek limon.

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kadayıfları elimizde
ayırarak açıyoruz. Daha sonra
 yağımızı eritiyoruz. Çorba kepçesini biraz yağlayarak kadayıflarımızı ve içine cevizimizi koyarak şekillendiriyoruz ve tepsimize diziyoruz. Geriye kalan tereyağımızı ocakta biraz daha ısıtıp şekillenmiş kadayıfımıza
paylaştırıyoruz. 180- 200 derecede kadayıfı  fırınımızda pişiriyoruz. Tatlımızın şerbeti kıvamlı olacak ve çok sıcak olmayacak şekilde şerbetliyoruz. (Tatlımıza şerbeti çok sıcak olarak dökersek tatlımız  hamur olmuş olur) Tatlımız hazır...

AFİYET OLSUN:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder