.

.

19 Ekim 2014 Pazar

                                    KREP  TARİFİ
MUFAK KAFE





Selam... bugün sizlere krep tarifi vereceğim. Kolay ve lezzetli tarifimiz pişerken biraz uğraştırıcı görünse de yapmaya değer diyorum ve tarifime geçiyorum:))
MUTFAK KAFE

MALZEMELER:
2 adet yumurta.
1 su bardağı un.
1 su bardağı süt.
1çay kaşığı tuz.
Pişirmek için tereyağ veya sıvı yağ.

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle çırpacağımız kaba yumurtaları kırıyor ve çırpıyoruz. Ardından sütü ekliyor unu  yavaş yavaş döküyoruz. Tuzuda ilave ediyoruz. Burada önemli olan krepin iyi çırpılmış olması gerekiyor yani topak olmaması gerekiyor. Krep boza kıvamında olacak pişireceğimiz  tava teflon olursa daha iyi pişirmiş oluruz. Tavamızı kızdırıyoruz ve bir çay kaşığı tereyağ yada sıvı yağ gezdirip bir kepçe döküyoruz. Her iki tarafınıda güzel pişiriyoruz. İlk krepimiz pek şekilli olmayabilir, ikinci krep daha düzgün olacaktır. Ben  pişirme esnasında tereyağ kullanıyorum sizin arzunuza kalmış sıvı yağda kullanabilirsiniz. Size önerim tuzlu olarak yemeği seviyorsanız arasına peynir koyup rulo yapmanız, gayet lezzetli oluyor. tatlı ile tüketmek istiyorsanız, reçel yada şokellada güzel olur. Şimdiden afiyet olsun:))
Sevgiler...
MUTFAK KAFE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder