.

.

20 Aralık 2014 Cumartesi

                   


                          MİSAFİR SOFRAMIZ




Herkese en içten selamlar...Geçtiğimiz hafta kızımın sınıf arkadaşları ve anneleri konuğumuzdu. Çok güzel ve keyifli sohbetlerimiz oldu. Kızlarımıza da sınav öncesi değişiklik oldu. Çocuklarımız mutlu olunca, bizde mutlu oluyoruz. Soframıza gelecek olursak, yaptığım pastayı  sunacağım sizlere.Tarifim kolay parfe pastası. Lezzetli ve kolay hazırlanan bir pasta. İstediğiniz gibi şekillendirip süsleyebilirsiniz. Misafirlerime sık yaptığım pastalardan bir tanesidir. Ev halkı ve misafirlerim beğenerek yerler.
Sizde kolay ve lezzetli pasta yapmak istiyorsanız buyrun tarife:))


                                    KOLAY  PARFE






MALZEMELER:
Bir paket kremşanti.
Bir su bardağı süt.
Bir paket kakaolu petibör bisküvi.
Bir çay bardağı kuru üzüm.
Bir çay bardağı damla çikolata.
Bir çay bardağı ceviz.
İki adet muz.
Çikolata sosu.



HAZIRLANIŞI:
Öncelikle süt ile kremşantiyi çırpıyoruz. Muzları küçük küçük doğruyor, bisküvileri kırıyoruz ve cevizleri doğruyoruz. Üzümü ve damla çikolatayı yani bütün malzemeyi kremşantimize ekliyor ve karıştırıyoruz. İstediğimiz bir kalıba sitreçfilm döşeyip karışımı döküyoruz ve buzluğa kaldırıyoruz. En az dört veya beş saat donduruyoruz.( Ben pastamı bir gün önceden hazırlayıp buzluğa koydum) İstediğiniz zaman çıkartıp servis yapabilirsiniz. Pastamızı ters çevirip sosunu dökerek istediğimiz gibi süslüyoruz.Kolay ve lezzetli pastamız hazır...







AFİYET  OLSUN:))














4 yorum:

  1. Sofra harika olmuş. Orada kabak salatası mı gördüm çok severim de:)) parfe de süper görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Soframız misafir sofrası olunca biraz daha özeniyoruz:)) Gördüğünüz salata ise yoğurtlu ezmeli patates salatası. Çok teşekkürler.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel vakit geçirdiğinize eminim... Konuklarınıza çok güzel şeyler hazırlamışsınız.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Beğendiğinize sevindim:)) Çok teşekkürler.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil