.

.

24 Aralık 2014 Çarşamba

KOLAY PARFE PASTASI

      
         
                       KOLAY   PARFE  PASTASI







MALZEMELER:
Bir paket kremşanti.
Bir su bardağı süt.
Bir paket kakaolu petibör bisküvi.
Bir çay bardağı kuru üzüm.
Bir çay bardağı damla çikolata.
Bir çay bardağı ceviz.
İki adet muz.
Çikolata sosu.


HAZIRLANIŞI:

Öncelikle süt ile kremşantiyi çırpıyoruz. Muzları küçük küçük doğruyor, bisküvileri kırıyoruz ve cevizleri doğruyoruz. Üzümü ve damla çikolatayı yani bütün malzemeyi kremşantimize ekliyor ve karıştırıyoruz. İstediğimiz bir kalıba sitreçfilm döşeyip karışımı döküyoruz ve buzluğa kaldırıyoruz. En az dört veya beş saat donduruyoruz.( Ben pastamı bir gün önceden hazırlayıp buzluğa koydum) İstediğiniz zaman çıkarıp servis yapabilirsiniz. Pastamızı ters çevirip sosunu dökerek istediğimiz gibi süslüyoruz.Kolay ve lezzetli pastamız hazır...




AFİYET  OLSUN:))

4 yorum:

  1. Enfes görünüyor. Bisküvilisini ben de denemeyi düşünüyordum. Yuvarlak kalıp kullanmak aklıma gelmemişti nedense, kubbe şekli çok güzel durmuş. Elinize sağlık Beyhan Hanım ;)

    YanıtlaSil
  2. Kolay parfe pastası çok eski bir tarift ayrıca misafirlerime de sık yaparım. Yuvarlak oluşu da pasta görünümüyle süslemesi daha kolay geliyor bana, İçine istediğiniz meyve ve kuruyemişi katabilir zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Beğendiğinize sevindim Zülal han:)) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. pratik ve güzel olmuş. Ellerinize sağlık... En kısa zamanda denenecekler listesine eklendi..:) Bizim çocuklar çok sever böyle şeyleri..İtiraf etmek gerekirse ben de severim..:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Pratik ve çabuk oluşundan misafirlerime sık yaptığım bir pasta çeşidi. Beğendiğinize sevindim:)) Hazırlarsanız şimdiden afiyet olsun..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil