.

.

30 Haziran 2014 Pazartesi

ŞEKERPARE TATLISI

ŞEKERPARE TATLISI

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri bereketiyle donatan Ramazan Ayımız mübarek olsun. Bu güzel ayda yaptığımız hayırları Rabbim kabul etsin. Bereketli sofralarımız, olsun inşallah:))
Selam bugün sizlere şerbetli tatlılardan  Şekerpare sunacağım. Tatlımızı kızım yaptı, pek de güzel oldu. Acemi olmasına rağmen elinin lezzeti gayet iyi. Eline sağlık güzel kızım:))
Tarifime geçiyorum.

Malzemeler:
İki yumurta (birinin sarısı ayrılıp hamurun üzerine sürülecek)
Bir paket tereyağı yada margarin.
Bir su bardağı pudra şekeri.
Dört çorba kaşığı irmik.
Dört su bardağı un.
Bir paket kabartma tozu.
Bir paket vanilya.

Şerbeti için:
Üç su bardağı şeker.
Dört su bardağı su.
Çeyrek limon. Şerbet kaynadıktan sonra limon sıkılacak.



Hazırlanışı:
Yoğuracağımız  kaba yağ ve pudra şekeri konur ve karıştırılır.  ardından yumurtalar ilave edilir ve karıştırılır. 
Daha sonra irmik ve un yavaş yavaş ilave edilip yoğurulur, un dökülürken kabartma tozu ve vanilya eklenir.
hamuru  yoğurduktan sonra oval yada yuvarlak şekil yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede 
pembeleşinceye kadar pişirilir.
NOT: Şerbet ılık şeker  pare sıcak şekilde şerbet dökülecek.
(Kızım birazını kakaolu yapmak istedi. ayırdığınız hamura biraz kakao  ilave edebilirsiniz. biz bir çorba kaşığı ilave ettik) 
Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder