.

.

24 Haziran 2014 Salı

KOLAY TİRAMİSU


Selam arkadaşlar bugün sizlere, çok sevdiğim büyüklerimizden  Mevlana Hazretleri' nin sözüyle başlamak istiyorum. "Yaratılanı sev Yaratan'dan ötürü" Nede güzel söylemiş Hz. Mevlana sevmek ile ilgili ne kadar şey söylesek bu denli anlatılamazdı doğrusu. Sevgi çıkarsız ve beklentisiz olunca  değerini korumuş oluyor. Herşeyi sevmek, çiçeği böceği, hayvanları  ve insanları. Örneğin çiçeklerin bir dili olduğuna inanılır. Çiçekle konuşarak sevgi ile bakarak daha gelişip büyüdüğü gözlemlenir. Tabii ki gerekli ihtiyaçlarını sağladıktan sonra. Emekle ve sevgiyle büyüyen her şey meyvesini mutlaka  verecektir diye inanıyorum. Çocuklarımıza da mutlaka sevgimizi ve ilgimizi göstermeliyiz. Mutlu bir birey huzurlu bir toplum  demektir. Hepimiz birbirimizi hoşgörüyle sevip saymalıyız. Birbirini anlayan ve dinleyen toplumlar gelişir ve güzelleşir. Sevgi ve hoşgörü ile kalın diyerek tarifime geçiyorum:)) Bu günkü tarifim kolay tiramisu hem pratik hem de lezzetli bir tarif. Yapması kolay ve lezzetli bir tatlı. Kısa zamanda kolay bir tatlı yapmak isteyenlere önerilir:))            


KOLAY TİRAMİSU




Bu günkü tarifim kolay tiramisu hem pratik hem de lezzetli bir tarif. Yapması kolay ve lezzetli bir tatlı. Kısa zamanda kolay bir tatlı yapmak isteyenlere önerilir:))

Malzemeler:
Üç yumurta.
Bir su bardağı şeker.
Yarım su bardağı sıvı yağ.
Bir çay bardağı süt.
İki çorba kaşığı kakao.
Bir paket kabartma tozu.
Bir paket vanilya.
Biraz portakal rendesi yada limon.
Aldığı kadar un kek kıvamı olacak.
En üstü için Türk kahvesi ile karışık kakao.
180 derecede pişirilir.

Kreması için:
Yarım litre süt.
Bir paket krem peynir veya labne peyniri.
Bir çorba kaşığı un, İki çorba kaşığı nişasta.
Bir yumurta
Bir paket vanilya.


                   Hazırlanışı:
Mikserde çırpacağınız kaba yumurtalar kırılıp şeker ilave edilir. Beş dakika çırpılır ve yavaş yavaş sıvı yağ ilave edilir. Ardından süt, elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Portakal rendesi de konup karıştırılır. İstediğiniz bir borcam tepsiye yağlayıp dökülür. Ben dikdörtgen borcamda pişirdim.
Not: Keke kuru malzemeler girdikten sonra fazla karıştırmayın, az karıştırmanız yeterli olacaktır. Fazla karıştırırsanız kabarmaz ve sert olur.

Kreması için:
Bir tencereye krem peynir hariç bütün malzemeler konur. Üzerine süt ilave edip pişirilip kapatılır. Ardından krem peyniri ilave edilip mikserde beş altı dk çırpılacaktır. Kek pişip soğuduktan  sonra bir su bardağı ister süt ile isterseniz su ile şekerli nescafe karışımını keke dökün. Daha sonra kremayı dökün. En üstüne de soğuduktan sonra arzunuza göre biraz Türk kahvesi ve kakao karışımını süzgeç yardımıyla serpin. Zevkinize göre süsleyin. Ben çikolatalı fındık draje kullandım. Hepinize afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder