.

.

9 Ağustos 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

      ZEYTİNYAĞLI  BARBUNYA


Selam, bugün sizlere yaz sebzelerinden olan, severek tükettiğimiz, zeytinyağlı barbunyayı paylaşacağım. 
Misafirlerimize de ikram edilen zeytinyağlımız bir gün öncedende yapılabiliyor. Buda biz hanımlara büyük kolaylık sağlıyor tabi:)) Yazın tükettiğimiz barbunyaları dondurucuya koyarsak kışında tüketebiliriz. Hazır yemeklerimiz olmuş olur, diye düşünüyorum ve tarifime geçiyorum:))

Malzemeler:
Bir kg barbunya
İki adet soğan
İki diş sarımsak
Bir adet patates
İki adet domates
Bir çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Bir tatlı kaşığı şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı
Öncelikle barbunyaları hafif bir şekilde haşlıyoruz. Yaklaşık 5-10dk
Tencereye zeytinyağını küçük küçük doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz. Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Daha sonra doğramış olduğumuz domatesleri ve salçayı ilave edip biraz kavuruyoruz. Ardından suyunu ekliyoruz.
Yaklaşık suyun miktarı yemeği biraz geçecek şekilde olmalı. Pişmesine yakın tuzunu ve şekerini ilave ediyoruz. Yemeğimiz pişip soğuduğu zaman servis yapıyoruz. İstediğimiz gibi süslüyoruz.



AFİYET  OLSUN:)))


2 yorum:

  1. Çok sevdiğim bu yemeği az farkla nefis hazırlamışsınız. Ben de bir de böyle deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba... Nahide han. Zeytinyağlı barbunya çeşitli şekilde pişiriliyor. Sizinde eminim pişirdiğiniz güzel olmuştur:)) Böylede denerseniz güzel olur çeşitli ve denemediğimiz küçük farklılıklar yemeğe lezzet katıyor.Çok teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil