.

.

20 Eylül 2014 Cumartesi

                    EV  YAPIMI  KÖFTE



Selam... Bugünkü tarifimiz ev  köftesi, meşhur köftelerimiz  saymakla bitmez ve hepsi birbirinden güzeldir ancak ev köftesinin  bana göre ayrı bir yeri vardır. Örneğin anne köftesi gibi yoktur her halde hem lezzetli hemde sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ev köftesinin lezzetli olması için öncelikle etin kaliteli ve taze olması gerekir. Ardından tabiiki baharatlar gelir. Güzel karışımdan sonra nefis bir köfte çıkmış olur. Ev köftesini sevenler için buyrun tarife:))

MALZEMELER:
Yarım kg dana az yağlı dana döş.
Bir orta boy soğan.
Bir yumurta.
Yarım demet maydanoz.
Bir dilim bayat ekmek.
Köfte harcı.(yarısı kullanılacak)
İki diş sarımsak.
Bir çay kaşığı tuz.
Bir çay kaşığı kekik.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.(kızartmak için)

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle yoğuracağımız kaba, kıymamızı koyup soğanı çok ince bir şekilde doğruyoruz. Sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz. Köfte harcının yarısını döküp yumurtamızı kırıyor maydanozlarımızı ince ince doğruyoruz. Ekmeğimizi ıslatıp sıkıyoruz.Hepsini harca koyuyoruz. Daha sonra sırasıyla kekik, tuz ve bir kaşık sıvı yağ döküp, harcımızı yoğuruyoruz. İstediğimiz gibi şekillendirip buzdolabında yaklaşık bir saat dinlendiriyoruz. Daha  sonra kızartıp servis yapıyoruz. Köftemiz hazır.


AFİYET  OLSUN:))












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder