.

.

3 Eylül 2014 Çarşamba

KÖSTEBEK PASTASI

                  KÖSTEBEK PASTASI 

                      

Selam... bu gün sizlere hafif ve lezzetli bir tarif olan köstebek pastasını paylaşacağım. Görüntüsü güzel olduğu kadar hazırlaması da kolay ve pratik bir pasta. Misafirlerinize de yapmanızı öneriyor, tarifime geçiyorum:))

MALZEMELER:
Üç yumurta. 
Yarım su bardağı sıvı yağ.
Bir su bardağı toz şeker.
Yarım çay bardağı süt.   
Üç çorba kaşığı kakao.
Bir paket kabartma tozu.
Bir paket vanilya.
Aldığı kadar un.

KREMASI İÇİN.
İki paket kremşanti.
Bir buçuk su bardağı soğuk süt.
Bir çay bardağı damla çikolata.
Arası için üç adet muz.

HAZIRLANIŞI:
 Çırpacağımız kaba yumurtaları kırıyor şekeri ilave ediyoruz. Mikserle köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Sıvı yağı yavaş yavaş ilave ederken sütü de ekliyoruz. Un kakao kabartma tozunu karıştırıyor eleyerek karışıma ilave ediyoruz. Yuvarlak pasta kalıbına döküyor 180 derecede pişiriyoruz. Kekimiz pişip soğuduktan sonra Kekin ortasını iki parmak içeriden kaşık yardımı ile oyarak çıkarıyoruz. Kremşantiyi süt ile çırpıp damla çikolataları ekliyoruz. Oyduğumuz kekin içine biraz krema yayıp muzları uzunlamasına ikiye bölüyor kekin ortasına diziyoruz.Kremayı yayıp, Çıkan kek parçalarını rondoda çekiyoruz, pastanın üstünü kaplıyoruz pastamız hazır.

AFİYET OLSUN:)) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder