.

.

17 Eylül 2014 Çarşamba

                        MİNİK  PUF  EKMEKLER
Selam... evde yumuşacık ekmek yapmak isteyenlere güzel bir tarifim var:)Mayalı yuvarlak ekmekler,puf puf olan ekmeğimiz hem lezzetli, hemde doyurucu oluyor.  Ev ekmeği yapmak isteyenlere  öneriyorum ve beğeneceğinizi umuyorum. Buyrun tarife:))

MALZEMELER:
Bir su bardağı süt.
Bir su bardağı su.(ılık su)
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yarım paket yaş maya.
Bir çay kaşığı tuz. 
Bir çay kaşığı şeker.
Alabildiğine un.(Hamur sert olmayacak)
Bir yumurta.



HAZIRLANIŞI:
Öncelikle yoğuracağımız kaba biraz unumuzu koyarak havuz şekli yapıyor, ılık su ve mayayı ilave ediyoruz, şekeri de serpip beş dak. kadar bekliyoruz. Maya şekeri sevdiği için çabuk mayalanmasını sağlayacaktır. Daha sonra sırası ile sütümüzü, sıvı yağımızı, tuzumuzu, en son unumuzu yavaş yavaş ilave ediyor, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.(hamurumuzu yoğururken tuzu doğrudan mayamıza atmıyoruz unumuza serpiyoruz, daha iyi kabarması için)
Hamuru sitreç film ile kapatıyor, mayalamaya bırakıyoruz. Yaklaşık yarım saat mayalanması yeterli olacaktır. Yumurtadan biraz büyük bezeler elde edip yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz.10-15 dak. tepside de mayaladırıyoruz. en son üzerlerine yumurta sürüp isteğe bağlı çörek otu yada susam serpip, 200 derecede ekmeklerimizi pişiriyoruz. Ev ekmeğimiz hazır, hepinize

AFİYET  OLSUN:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder