.

.

11 Kasım 2014 Salı

                          SEBZELİ  PİZZA







Herkese en içten selamlar. Bugün sizlere sebzeli pizza tarifi paylaşacağım. Pizzamız hem sağlıklı hemde çok lezzetli. Hamuru daha önceki yaptığım pizza tarifinin aynısı, ilavesi sebzeli oluşu. Ev usulü pizzamızı pişirmek isteyenlere öneriyorum, buyrun tarife:))    


MALZEMELER:  
Bir çorba kaşığı tereyağ.
Bir su bardağı süt. (ılık olacak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yarım paket yaş maya.
Bir tatlı kaşığı tuz.(silme)
Yarım su bardağı su.
Bir tatlı kaşığı toz şeker.
Alabildiğine un.
İki su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

ÜZERİ İÇİN:
Sucuk, salam, zeytin, yeşil biber,domates ve zeytin ilavesi 

SOSU İÇİN:
Bir çorba kaşığı domates salçası.
Bir çorba kaşığı ketçap.
İki diş sarımsak.
Bir çay kaşığı şeker.
Bir çay kaşığı kekik.
Bir çorba kaşığı zeytinyağ.
Bir çay bardağı su.

HAZIRLANIŞI:
Yoğuracağımız kaba biraz ılıttığımız su ve maya konulur. Şeker ilave edilir. 5 dk beklenir. Daha sonra süt, tereyağı ve sıvıyağı ilave edilir. Yavaş yavaş un katılır ve bir taraftan da yoğurmaya başlanır. Un katılırken tuz ilave edilir. Unu göz kararı koyarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ve mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletilir. Malzemeler arzuya göre doğranır. Hamur, fırın tepsisine elimizi yağladıktan sonra yayılır. İlk olarak hazırladığımız sos hamurun üstüne dökülür. Sosun dökülmesinin ardından rendelenmiş kaşarlar ve malzemeler hamurun üstüne dizilir. Fırında 180-200 derece arası pişirilir. Afiyet olsun:))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder