MALZEMELER:
Dört adet yumurta.
Bir su bardağı toz şeker.
Bir su bardağı sıvı yağ. (bir su bardağından bir parmak daha az yağ olacak)
Üç adet elma.(küçük küçük doğranacak
Bir çay bardağı ceviz.(küçük küçük doğranacak)
Bir paket kabartma tozu.
Bir tatlı kaşığı tarçın.(tatlı kaşığı silme olacak)
İki su bardağı un.(bir fiske tuz)
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle çırpacağımız kaba yumurtaları kırıyor, şekeri ilave ediyoruz. Mikserle önce düşük devirde, daha sonra yükselterek çırpmaya devam ediyoruz, beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Sıvı yağ ilave ediyoruz ancak burada ince bir ayrıntı var. Mikserle çırparken diğer taraftan da sıvı yağı yavaş yavaş döküyoruz, yani birden dökmüyoruz. Unumuzu ve kabartma tozumuzu yavaş yavaş ilave edip, Doğramış olduğumuz elmaları, cevizi ve tarçını ekliyoruz. Çok karıştırmadan, yağlamış olduğumuz bor cam tepsiye döküp pişiriyoruz. (Tepsiniz yuvarlak yada dikdörtgen olabilir fark etmez.)180 derecede pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:))
Ben havuçlusunu yapmayı düşünüyordum. Şimdi bu tarife göre elmalı yapacağım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHavuçlu kekte güzel olur. Ancak bu tarifte çok güzel oluyor deneyince hak vereceksiniz bana şimdiden afiyet olsun. Sevgiler:))
YanıtlaSil