.

.

3 Ağustos 2014 Pazar

CEVİZLİ EV BAKLAVASI

CEVİZLİ EV BAKLAVASI

Selam geçmiş ramazan bayramınızı kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim. Uzun süredir bloğumda paylaşımda 
bulunamadım. On gün kadar önce evde ufak bir kaza geçirdim. merdivenin en üst basamağından başımın üstüne düşerek yaralandım. Allah'tan  eşim ve çocuklarım evde yani yanımdaydılar. Hemen bana müdahale ederek kanayan bölgeye tampon yaparak kanamayı az da olsa durdular ve tabii ki soluğu hastanede aldık. Pansuman röntgenler derken başıma dikiş atıldı. omuzum ve çenemde hafif ezik dışında ucuz atlattım diyorum.
Rabbim korudu. görünmez kaza  hepimizin başına gelebiliyor. daha dikkatli ve tedbirli olmak lazım, ufak dikkatsizlikler kötü sonuçlara mal olabiliyor. 
Bayramda annemler rahatsızım  diye bize geldiler, hepimiz mutlu olduk. Bayram  sofraları kurduk. kayınvalidem ve annemlerle  güzel ve bereketli bir bayram geçirdik:)) Bayramı bayram gibi yaşamak lazım diye inananlardanım, yani bayram gelsin tatil yapalım diyenlerden değilim. mahiyetini anlamak lazım diye düşünüyorum. Tekrar hepinize nice bayramlar diliyerek annemin  yapıp getirdiği o güzel baklavasının tarifini paylaşacağım sizlerle. Ellerine sağlık anacığım diyerek tarifime geçiyorum:))

MALZEMELER
Bir yumurta.
Bir çay bardağı süt.
Bir çay bardağı sıvı yağ.
Bir çay bardağı su.
Bir tatlı kaşığı sirke.
Bir çay kaşığı tuz.
Bir çay kaşığı kabartma tozu.
Alabildiğine un. (kulak memesi kıvamında)
Açarken buğday nişastası. yarım kg
Bir su bardağı tereyağ.(Eritip biraz kızdırılacak)

ŞERBETİ
İki su bardağı şeker ,İki su bardağı su.
Çeyrek limon.(dilimini kaynayan şerbetin içine atın.)
 Şerbet kıvamlı ve soğuk, baklava sıcak olacak.

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeler sırasıyla yoğrulacak ve dinlendirilecek. Kırk bezeye ayırıp, Tabak büyüklüğünde açılacak.Aralarına nişasta konarak on yufka üst üste konarak açılacak. Ortasına ceviz serpilir. Açma işlemi bittikten sonra istediğiniz gibi kesip, tereyağ kızdırıp dökülür. Fırında 180 derecede pişrilir. Fırından çıktıktan hemen sonra şerbetlenir.  AFİYET OLSUN:))

2 yorum:

  1. zahmetlidir ama bir o kadar da lezzetlidir. Canım çekti ;) sabah sabah

    YanıtlaSil
  2. Ev baklavası gibi yoktur:)) Çok ta güzel olmuştu. Teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil