.

.

13 Ağustos 2014 Çarşamba

ELMALI CEVİZLİ KEK

                     ELMALI   CEVİZLİ  KEK

Selam bugün sizlere, güzel bir o kadarda lezzetli bir kek tarifi  vereceğim. Bu tarifim, uzak diyarlardan  Bulgaristan da yaşayan akrabamızın tarifidir. sağ olsun bu tarifi aldığımdan beri bizim evin klasik kek tarifi olmuştur. İster sade olarak yani piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin yada isterseniz, kremşanti  ile süsleyerek pasta yapın her ikisi de güzel oluyor. Misafirlerinize de yapmanızı tavsiye ederim. Bu leziz kekimizin tarifine geçiyorum:))

MALZEMELER:
Dört adet yumurta.
Bir su bardağı toz şeker.
Bir su bardağı sıvı yağ. (bir su bardağından bir parmak daha az yağ olacak)
Üç adet elma.(küçük küçük doğranacak
Bir çay bardağı ceviz.(küçük küçük doğranacak)
Bir paket kabartma tozu.
Bir tatlı kaşığı tarçın.(tatlı kaşığı silme olacak)
İki su bardağı un.(bir fiske tuz)

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle çırpacağımız kaba yumurtaları kırıyor, şekeri ilave ediyoruz. Mikserle  önce düşük devirde, daha sonra yükselterek çırpmaya devam ediyoruz, beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Sıvı yağ ilave ediyoruz ancak burada ince bir ayrıntı var. Mikserle çırparken diğer taraftan da sıvı yağı yavaş yavaş döküyoruz, yani birden dökmüyoruz. Unumuzu ve kabartma tozumuzu  yavaş yavaş ilave edip, Doğramış olduğumuz elmaları, cevizi ve tarçını ekliyoruz.  Çok karıştırmadan, yağlamış olduğumuz bor cam tepsiye döküp pişiriyoruz. (Tepsiniz yuvarlak yada dikdörtgen olabilir fark etmez.)180 derecede pişiriyoruz. 


AFİYET OLSUN:))


2 yorum:

  1. Ben havuçlusunu yapmayı düşünüyordum. Şimdi bu tarife göre elmalı yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Havuçlu kekte güzel olur. Ancak bu tarifte çok güzel oluyor deneyince hak vereceksiniz bana şimdiden afiyet olsun. Sevgiler:))

    YanıtlaSil