.

.

12 Ağustos 2014 Salı

SÜTLAÇ TATLISI

                           SÜTLAÇ   TATLISI


Selam, bu gün sizlere sütlaç tatlısının tarifini vereceğim. sütlaç denildiği zaman  hemen aklıma annem gelir, küçüklüğümde annemin yaptığı o nefis tarçın kokan sütlaçlar, kardeşlerimle nede keyifli yerdik. Hala tadı damağımdadır, gerçi annem hala güzel yapıyor, bizde afiyetle yiyoruz.  Bende annemin yaptığına yakın pişiriyorum herhalde:)) Her insanın annesinin pişirdikleri özeldir anneminki de bana özel diye düşünüyorum. Anne sütlacının  tarifine geçiyorum:))


MALZEMELER:
Yarım su bardağı pirinç.
Bir buçuk litre süt.
Bir buçuk su bardağı şeker.
Bir su bardağı su.
İki çorba kaşığı buğday nişastası,
Bir paket vanilya.
Tarçın. (üzeri için)


HAZIRLANIŞI:
Öncelikle pirinçleri ayıklayıp, yıkıyoruz. Pişireceğimiz  tencereye pirinçleri ve suyu ilave ediyoruz ve kaynatmaya bırakıyoruz. Pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirip, sütümüzü ilave edip kaynatıyoruz. bir taraftan da karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynatma aşamasında dikkatli olmak lazım çünkü süt çabuk taşabilir. Kaynamaya başladıktan beş-on dk sonra bir kaseye nişastamızı süt ile karıştırıyoruz. (isterseniz nişastayı su ile de çözebilirsininiz, ben su tercih etmiyorum çünkü süt ile lezzeti daha güzel oluyor) Nişastayı kaynayan sütümüzden bir iki kaşık alıp karıştırıyoruz diğer taraftan nişastayı kaynayan sütümüze yavaş yavaş ekleyerek ve karıştırarak kaynatıyoruz. Karıştırırken koyulaştığını göreceksiniz. En son şekeri  ekliyor ve karıştırıyoruz. indirmeye yakın vanilya ilave ediyoruz. sütlacımızı sıcak olarak kaselere paylaştırıyoruz. İstediğimiz gibi tarçın, fıstık yada fındıkla süslüyoruz. Tarçının sütlaca çok yakıştığını düşünüyorum tabi seviyorsanız:))   

AFİYET  OLSUN:))


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Sütlaç harika görünüyor....

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Nahide hn. Güzel yorumunuz için.
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil