IZGARA TAVUK EŞLİĞİNDE BULGUR PİLAVI
Selam arkadaşlar bugünkü tarifim et ızgara yanında, bulgur pilavı hani herkesin yaptığı tavuk çeşitlerinden ev usulü biraz sos biraz baharat hoop çabucak pişip gelir masaya afiyetle yenir.
Izgara Tavuk:
MALZEMELER:
Yarım kg. tavuk eti bifteklik.
İki çorba kaşığı zeytinyağ.
Bir tatlı kaşığı kekik.
Bir çay kaşığı kimyon.
Bir veya iki diş sarımsak.
Bir çay kaşığı nane.
Arzuya göre biraz pul biber.
Biraz tuz.
HAZIRLANIŞI:
Önce kabımıza zeytinyağı ve diğer baharatlar katılır. Ardından etler ilave edilip, sosa bulanır.
Bir saat kadar buzdolabında bekletilir. Sonrasında teflon ızgarada pişirilir.(Ya da teflon tavada pişirebilirsiniz.)
Sebzeli Bulgur Pilavı:
MALZEMELER:
İki su bardağı pilavlık bulgur.
Bir adet büyük domates.
Bir adet soğan.
İkı adet biber
İki diş sarımsak.
Bir çorba kaşığı biber salçası.
Biraz pul biber, kimyon, biraz tuz.
İki kaşık tereyağ.
Üç su bardağı su(yarı et suyu, yarı su olabilir arzuya göre)
HAZIRLANIŞI:
Teflon tencereye yağ konur, soğanlar ilave edilir. Biraz kavurduktan sonra biberler ince ince doğranıp kavrulur. Daha sonra domatesler küp küp doğranıp ve salça ilave edilir, onlarda kavrulur. Bulgur yıkanıp konur , suyu ilave edilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirip demlenir. (Suyunu çekmeye yakın baharatlar ilave edilir.) 15-20 dak. demlenir.
AFİYET OLSUN:))
Tavuklar harika pişmiş. Ellerinize sağlık.. afiyetle tüketin. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:)) Beğendiğinize sevindim.
YanıtlaSilSevgiler...