.

.

23 Kasım 2014 Pazar

ÇİKOLATALI TRUFF

               
ÇİKOLATALI   TRUFF

Herkese hayırlı akşamlar...Öncelikle bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Bizlerin ve çocuklarımızın üzerinde emekleri olan insanlığı cahillikten kurtaran özverili ve emektar öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum selam ve sevgilerimi iletiyorum. 

Bu gün sizlere çikolatalı truff tarifi sunacağım.Görüntüsü ve lezzeti çok güzel olan bu çikolatalı minik tatlılarımızı yapmak isteyenler için;       Buyrun tarife:))


 MALZEMELER:
İki paket hazırkek.400gr,( ben dankek kullandım)
Bir kutu süt kreması(yarısını kullandım yani 100gr)
100gr. bitter çikolata.
100gr. şanfıstıklı sütlü çikolata.





SÜSLEMEK İÇİN:
Hindistan cevizi.
Çikolatalı şekerlemeler.
Kakao.
Şanfıstığı.

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kremamızı küçük bir tencerede ısıtıyoruz ve altını kapatıyoruz. Isınan kremamıza çikolatalarımızı kırıp ilave ediyor ve eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Zaten krema sıcak oluşundan çikolatalar çabuk eriyecektir. Ayrı bir kapta, keklerimizi elimizle ufalıyoruz. Eriyen çikolatamızı biraz ılıtarak kekimize ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Daha sonra küçük parçalar alarak, yuvarlayıp şekil veriyoruz. İsterseniz yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Sevdiğiniz yada evdeki malzemelerle sizin zevkinize kalmış. Lezzetli ve şirin turufflarımız hazır hepinize afiyet olsun.
NOT:Evde pişirdiğiniz kekle de trufflarınızı yapabilirsiniz. 


Sevgiyle kalın:))



2 yorum:

  1. merhaba bloğunuzu yeni keşfettim bende bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba... Hoşgeldin:)) Sevgili Tuğba. Ben de ziyaret ederim bloğunu.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil